pijl
bossienbus logohenk

 

Welkom bij Bossienbus.nl

In september 2009 heb ik een volkswagen T1 bus uit 1966 gekocht. Het is de bedoeling om hier een campertje van te maken. Wat even enkele herstel klusjes hadden moeten worden, werd het begin van een ontdekkinsreis in de techniek van de Volkswa-gen spijlbus. Achteraf was de bus zo slecht dat het rijklaar maken een hele klus gaat worden. Hij moet vanaf de basis worden opgebouwd. De onderdelen die ik kan maken, maak ik zelf. De onderdelen die niet te koop zijn maak ik ook zelf. Dat is soms een hele uitdaging. Maar hiermee krik je je vakkennis wel naar een hoger niveau.

Er zijn al een groot aantal matrijzen en stempels gemaakt om de verschillende onderdelen te kunnen maken. Om het doel te bereiken maak ik ook de gereedschappen die je niet kunt kopen.

Vaak komen er onder verroeste delen meerdere probeersels om de problemen te verhelpen te voorschijn . Na het verwijderen hiervan zal de bus zeker weer 20 á 30 kg lichter worden.

Over mij

Jarenlang zijn we met de fiets en een karretje door Nederland getrokken. Dit waren geweldige vakanties. Op Zuid-Limburg na hebben we het hele land wel gezien.

bossienbus_nl-spijl-bus_03bossienbus_nl-spijl-bus_01

 

 

 

 

Hierna, omdat we altijd nog een keer naar Noorwegen wilden gaan, zijn we gewoon met het tentje in de auto weg gereden. Je hebt weinig nodig. De achterbanken van de Agila naar voren klappen, inpakken, niets plannen en gewoon gaan.

lees verder...